Miljöbild_swimspa.jpg
pool,spabad,swimmingpool, pooltak, pooltäckning

FÖR SVENSKA FÖRHÅLLANDEN

I Sverige skiljer det över 50° mellan vinter och sommar. Men det är inte kylan som är värsta utmaningen, det är den råa fukten. Med utgångspunkt från detta designar och konstruerar vi därför spabaden med följande fördelar: marknadens tjockaste skal, sittdjup som är djupare än konkurrenternas, renare vatten än dricksvatten, unikt drift- säkert styrsystem, energisnålt med marknadens bästa lock.

Viskans Katalog 2016 

Klicka på bilden för att

ladda hem en digital katalog

VÅRA SPABAD

Då Viskan designar och konstruerar sina spabad själva, utvecklar dom hela tiden sina produkter efter våra kunders önskemål. Att ha ett spabad från Viskan är inte bara en njutning, det är ett enkelt och tryggt ägande. Välkommen att sjunka ned i våra spabad! Vi lovar en njutning utöver det vanliga. Framförallt om du har tänkt placera det i Sverige

Se Viskans utbud i deras katalog här!

Aktuella priser och kampanjer 

SERVICE

Viskan ger dig Svensk kvalité och service på plats, sen att fabriken ligger i vackra Viskan gör att du slipper långa leveranstider på reservdelar etc.

ENERGI 

En vanlig fråga till oss är vad driftskostnaden för ett spabad är, då det kan finnas en oro att elräkningen ska skjuta i höjden. Vi har sedan vi startade bygga spabad lagt stort fokus på att baden ska vara välisolerade och ha en låg driftskostnad. Våra egna mätningar har hela tiden visat mycket bra resultat, men för att du som kund ska ha ett oberoende test har vi valt att göra ett energiförbrukningstest på SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

Detta test utfördes i en av deras kammare där omgivande temperatur ställdes in på 7,5 grader vilket motsvarar årsmedeltemperaturen i mellansverige. Badet fick stå i ca 12 timmar efter det uppnått inställda 38 grader då vattnet inte skulle vara ”laddat” med energi, dvs att vattnet höll en högre temperatur än 38 grader då testet startade.


Vid mätningen som gjordes kördes hela systemet med ALLA pumpar, belysning, värmare, ozon etc för att få ett rättvisande mätvärde, ett maxvärde. Viktigt att notera vid jämförelse av energiförbrukning är antal pumpar och storlek på värmare. Viskan Spa har 3hp/2200W pumpar samt 3 kW värmare.


Dessa drar givetvis mer än svagare pumpar och mindre värmare men vi har valt att använda kraftiga pumpar för få en bättre och kraftigare massage, en separat cirkulationspump samt att vi anser att en 3 kW värmare är ett måste för att hålla vattentemperaturen vid bad i kallare utetemperatur.
Att använda tex en 1,5 kW värmare innebär att temperaturen sjunker flera grader ganska snabbt vid badande och värmaren orkar inte bibehålla vattentemperaturen.