kidney med lagun liten

40-ÅRS GARANTIER GER MILJÖ OCH EKONOMI

HÖG KVALITÈ OCH GENOMTÄNKT MATERIALVAL

I en poolkonstruktion är det viktigt att alla material passar med varandra. Om stensargen ska fästas beständigt på poolens sarg gäller det att underlag och sten har liknade egenskaper så att inte stenen lossnar efter några år. Vi har valt polyetenplast i profiler och poolvägg. Konsoler i varmgalvaniserat utförande, alla skruvar i poolväggen är av rostfritt stål. Underlagsmattan som ligger under poollinern var tidigare cellplast, nu har vi en polypropenfilt som inte flyter och har högre trycktålighet. Vi har valt material för att poolen ska stå riktigt länge, poolen är en långsiktig investering i välbefinnade och livskvalitet. En beständig pool är även en ekonomisk investering.

 

MILJÖ

Vi har valt materialet polyeten (termoplast), ett miljöriktigt alternativ med lång livslängd. Att vi dessutom använder återvunnen polyeten är ytterligare ett plus. Material som grävs ner i mark ska vara beständiga utan att avge ämnen som skadar miljön. Vi förespråkar lång livslängd så att kommande generationer också kan njuta av sköna bad.

ENERGI

Aqvispoolens vägg, aqvissponten, är 50 mm tjock med en invändig isolerande luftspalt. Aqvissponten är tillverkad av ett material som isolerar mot markkylan samt inte suger åt sig vatten. Dessa egenskaper sparar energi till uppvärmningen av poolen.